Taitoluistelun turvapannat

Turvapanta -

Taitoluistelun turvapannat

Kun kypärä alkaa luistelukoulun jälkeen jäädä pois, moni vanhempi haluaa lapselleen turvapannan. Turvapanta ei missään nimessä korvaa kypärää, mutta se vaimentaa päähän kohdistuvaa iskua, jos pää osuu jäähän kaatuessa.

Turvapantoja on tällä hetkellä Pure Icen valikoimassa kolmea erilaista: Crasche®, ICE H, ja 2nd Skull.

Crasche® on kaikkein jykevin näistä kolmesta. Pannassa on kangasosa, jonka sisällä on koosta riippuen 5-6 suojaelementtiä. Suojaelementtien ulkokuori on vahvaa polykarbonaattimuovia ja sisäkerros noin 1 cm paksua, ihoystävällistä neopreenikumia. Panta on takaosasta korkeampi, jotta se suojaa hyvin takaraivoa. Kokovaihtoehtoja on 3.

ICE H -merkin suojapanta on kevyempi, mutta suunnilleen saman paksuinen. Siinä ei ole kovaa ulkokuorta, vaan pehmuste on kauttaaltaan neopreenia. Tässä pannassa on kätevä tarranauhakiinnitys, jolloin koon valitseminen ei ole ongelma, vaan se sopii kaiken kokoisille luistelijoille. Osa luistelijoista tykkää käyttää tämän pannan kanssa tavallista, ohutta pääpantaa, esimerkiksi Intermezzon tasalevyistä pantaa tai enemmän korville tulevaa pantaa. Myös Sagester ja Jivin pannat sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

2nd Skull -panta on kevyt ja pehmeä. Se ei ole varsinainen turvapanta, mutta tarjoaa kuitenkin 4 mm paksun pehmusteen. Tämä panta on tuntumaltaan lähimpänä tavallista pääpantaa, ja yksi koko sopii useimmille lapsille.


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista